DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Diyarbakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Diyarbakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yenişehir Mahallesi Elazığ Caddesi Lise 4. Sokak Yenişehir/Diyarbakır
Vizyon
Çalışanlarına karşı saygılı, kendilerini geliştirmeleri için imkan yaratan, yetkilendiren ve yönetime katılımlarını teşvik eden yönetim anlayışı sergilemek. Öğrenciyi merkeze alan öğretim anlayışıyla, bilgi çağını yakalamak. İnsanımızın ve toplumumuzun rekabet gücünü sürekli arttırmak için, eğitim- öğretim sistemimizin her kademesini teknolojik imkanlarla desteklemek. Okulun fiziki gelişimini sürekli iyileştirmek amacıyla yeni kaynaklar yaratmak, mevcut kaynakları verimli kullanmak. Çalışma hayatının ihtiyacı olan yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayarak sanayide lokomotif görevini üstlenmek.
Misyon
Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim-öğretim etkinliğinin bir parçası olarak; değişen durumlara uyum sağlayabilen, çeşitli mesleki becerilerle donanmış, entelektüel altyapısı olan, bilgi kaynaklarına ulaşabilme becerisine sahip, sürekli öğrenme isteği duyan,kurum kültürü almış, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Lojman
0 - Okulda bulunan lojman MESEM olarak kullanılmaktadır.
Ulaşım
Okulumuz Adliye Sarayı karşısındadır. Dağkapı-Üniversite hattını kulanan araçlar okulumuzun yanından geçmektedir. Ofis-Dağkapı hattını kulanan araçlar için vilayet durağından yürümeyle 5 dakika mesafededir.
Okulumuzda servis taşımacılığı bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Yenişehir ilçe merkezinde bulunmakla beraber, çevresinde Vilayet, Adliye Sarayı, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi Bulunmaktadır.
Okulumuz Yenişehir İlçe Merkezinde Bulunmaktadır.
AMP ve ATP 9. SINIFLARIN KONTENJANI 300 dür.
TABAN PUAN 180,2520 TAVAN PUAN 238,1224
Okulumuzda sınav başarı durumu yaklaşık %10 civarındadır.
19 Öğrencimiz üst kademe kurumlara yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler
Basketbol, futbol takımları, atletizm, tekvando, karate, atıcılık. Okulumuz öğrencisi Aytun SAF 2020-2021 eğitim yılında atıcılık dalında il birincisi olmuştur. Atıcılık takım halinde 2020 yılında il 3.sü olmuştur.
Tübitak Bilim Fuarları, 4006 fuarı
ERASMUS PROJE BAŞVURU SÜRECİ DEVAM ETMEKTEDİR.
Avrupa Birliği
Diğer Hususlar
Okulumuz 2018 Eğitim Öğretim yılında Diyarbakır genelinde tüm mesleki ve teknik Anadolu liseleri arasında TOBB-MEB PROTOKOLÜ yapılan ilk okuldur. Mezunlarımız üniversite sınav sisteminde alanının devamı olan ön lisans ve lisans eğitim programlarında ek puan almaktadırlar. Meslek lisesi diploması ve İşyeri Açma Belgesi almaya hak kazanırlar. Bu sebeplerden dolayı öğrencilerimiz okulumuzu tercih etmektedirler. Mezun öğrencilerimiz Kamu veya Özel sektörde iş bulmakatadırlar.